προσφορα εβδομαδας
Eleni

Eleni

 

 

ΑΡΗΣ SPECIAL

 

3ΗΜΕΡΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ


ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΣΤΙΣ 31/07 ΣΤΙΣ 00:05 ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 

10-2-reasons-why-we-love-larnaka-and-definitely-so-will-you-437025

 

1η ημέρα:   Αναχώρηση για Σόφια - πτήση για Λάρνακα - επίσκεψη στη Λευκωσία

Συγκέντρωση και αναχώρηση στις 00:05 για το αεροδρόμιο της Σόφια απ' όπου θα αναχωρήσουμε για Λάρνακα. Άφιξη στο αεροδρόμιο της Κύπρου και αναχωρούμε για την Λευκωσία. Πρώτος μας σταθμός ο Τύμβος της Μακεδονίτισσας, Στρατιωτικό κοιμητήριο και ηρώο των υπερασπιστών της Κύπρου κατά την εισβολή των Τούρκων το 1974. Συνεχίζουμε στις κεντρικές φυλακές στα Φυλακισμένα μνήματα, με τους τάφους, τα κελιά των 9 ηρώων και την αγχόνη των Άγγλων. Στο αρχαιολογικό μουσείο, θα παρακολουθήσουμε την εξέλιξη του πολιτισμού της Κύπρου από την Νεολιθική εποχή. Συνεχίζουμε με το μέγαρο της αρχιεπισκοπής, τον ιερό ναό του Αγίου Ιωάννη με τις θαυμαστές τοιχογραφίες, τα Ενετικά τείχη, την Λαϊκή Γειτονιά και την πράσινη γραμμή που διχοτομεί την Λευκωσία. Στην συνέχεια μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση 

2η ημέρα:   Λάρνακα - παρακολούθηση του αγώνα με την ΑΕ Λεμεσού   

Πρωινό και βόλτα στην πόλη της Λάρνακα, όπου θα δούμε το Μεσσιανικό Κάστρο το οποίο πιστεύεται ότι χτίστηκε αρχικά κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα και πήρε τη σημερινή του μορφή κατά τη διάρκεια της οθωμανικής κυριαρχίας, το Παλαιό Υδραγωγείο της Λάρνακας το οποίο λειτουργούσε μέχρι το 1939, τον μητροπολιτικό ναό του Σωρήρος. Χρόνος ελεύθερος και το απόγευμα μετάβαση στο γήπεδο όπου θα παρακολουθήσουμε τον αγώνα της αγαπημένης μας ομάδας. Μετά το τέλος του αγώνα επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση

3η ημέρα:   Λάρνακα – πτήση επιστροφής

Μετά το πρωινό μετάβαση στο αεροδρόμιο της Λάρνακας για την πτήση της επιστροφής μας. Άφιξη στην πόλη της Σόφια και άμεση αναχώρηση για Θεσσαλονίκη

 

Τιμές και Χρεώσεις                                                                                                                                         

Ενήλικες

399

Παιδί 2-12 ετών

-

Επιβάρυνση Μονόκλινου

70 €

Διαμονή

3*

Διατροφή

Πρωινό

 

Παρατηρήσεις

Πτήσεις με WIZZAIR Σόφια/Λάρνακα/Σόφια

Αναχωρήσεις

31/07/2019

 

Περιλαμβάνονται στις τιμές

 • Αεροπορικά εισιτήρια συμπεριλαμβανομένης 01χειραποσκευής έως 10κιλά 55Χ40Χ23 και 01μικρής τσάντας 40Χ30Χ20

31/07   Σόφια – Λάρνακα   06:00 – 08:05

02/08   Λάρνακα – Σόφια   08:45 – 11:05

 • Φόροι αεροδρομίων
 • Μετακινήσεις και περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 3*
 • Διατροφή (αναφέρεται στον αναλυτικό τιμοκατάλογο)
 • Έμπειρος Αρχηγός – Συνοδός του γραφείου μας
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται στις τιμές

 • Τα εισιτήρια του αγώνα με την ΑΕ Λεμεσού
 • Είσοδοι μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, φιλοδωρήματα
 • Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό η προτεινόμενο
Δευτέρα, 02 Φεβρουαρίου 2015 15:26

ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΑΠΟ 15 ΕΩΣ 73 ΘΕΣΕΙΣ

ΕΙΔΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ , ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΛΠ 

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΛΗ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ

image-1bc9d185a78039a4c8e9c34819d10576f4c70b58669b194c10856a484GROUP-V

 

TEMSA 53 ΘΕΣΕΙΣ + 1 ΓΙΑ ΣΥΝΟΔΟ

 

image-d2a3dcfd7a0e860a6a0d17f7e40b029aa75dd18370eea284a3419d2b4a9690bd-V

 

MINI BUS FIAT DUCATO 15 ΘΕΣΕΙΣ + 1  ΓΙΑ ΣΥΝΟΔΟ

bus-03

Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2014 12:43

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ

XRHSIMES PLHROFORIES

 

• Ελέγξτε αν το διαβατήριό σας ισχύει ακόμη και δεν λήγει κατά την διάρκεια του ταξιδιού σας.

• Ανανεώστε το τουλάχιστον έξι μήνες πριν από την λήξη του και βέβαια με τις νέες προδιαγραφές.

• Στις χώρες της Ε.Ε. μπορεί κάποιος να ταξιδέψει και χωρίς διαβατήριο, αρκεί να προμηθευτεί καινούργια ταυτότητα με Λατινικά στοιχεία αλλά δεν βλάπτει να υπάρχει και το διαβατήριο

• Φωτοτυπήστε το διαβατήριο σας ( τις χρήσιμες σελίδες ) και τα όποια άλλα επίσημα έγγραφα και φυλάξτε τα φωτοαντίγραφα χωριστά, ειδάλλως σημειώστε τον αριθμό , την ημερομηνία και τον τόπο εκδόσεως των εν λόγω εγγράφων. Επίσης, δύο εφεδρικές φωτογραφίες διαβατηρίου μαζί σας , μπορεί να αποδειχθούν χρήσιμες.

• Συμβουλευτείτε την τοπική υγειονομική υπηρεσία για το ποια εμβόλια απαιτούνται για κάθε χώρα που επιθυμείτε να ταξιδέψετε.

• Να έχετε ένα αντίγραφο των συνταγών όλων των φαρμάκων που πρέπει να παίρνετε.

• Ελέγξτε το περιεχόμενο του κουτιού πρώτων βοηθειών που παίρνετε μαζί σας στα ταξίδια σας, και εξοπλισθείτε με τα βασικά φάρμακα σε επαρκείς ποσότητες και στις κανονικές τους συσκευασίες. .

• Υπάρχουν κάποια προβλήματα υγείας για τα οποία θα πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν κάνετε ένα αεροπορικό ταξίδι .Αυτά είναι: αλλεργίες και συνάχι, πνευμονική κύστη, πρόσφατη χειρουργική επέμβαση, πρόσφατη επιβαρυντική για τον οργανισμό ,ιατρική εξέταση, χρόνια αναπνευστικά προβλήματα, εγκυμοσύνη: το πρώτο και το τελευταίο τρίμηνο της κύησης χρειάζεται να έχετε τη σύμφωνη γνώμη του γυναικολόγου σας πριν κάνετε ένα αεροπορικό ταξίδι. Σημειώστε όλους τους σημαντικούς αριθμούς, π.χ. επισήμων εγγράφων, επιταγών, πιστωτικών καρτών (για να μπορείτε να δηλώσετε ενδεχόμενη απώλεια) αλλά και κάποιου φορέως επαναπατρισμού, όπως και πρεσβειών και προξενικών αρχών στην αλλοδαπή. Φυλάξτε προσεκτικά αυτό τον κατάλογο και αφήστε ένα αντίγραφο στην οικογένειά σας ή σε συνάδελφό σας.

• Να έχετε μαζί σας όσο το δυνατόν λιγότερα μετρητά.

• Να χρησιμοποιείτε πιστωτικές κάρτες, όπου είναι δυνατόν.

• Πάρτε μαζί σας μία φωτοτυπία την πιστωτικής σας κάρτας και αφήστε επίσης άλλη μια πίσω στο σπίτι σας.

 • Ενημερωθείτε πολύ καλά για τις καιρικές συνθήκες της χώρας που θα επισκεφθείτε στη δεδομένη στιγμή.
 • Τιμαλφή. Πάρτε μαζί σας εκείνα τα οποία είναι απολύτως απαραίτητα.

• Το ταξίδι στο εξωτερικό δεν σημαίνει μετακόμιση. Πρέπει να προσέξετε να μην πάρετε πολλά πράγματα γιατί καθώς επιστρέφετε, τα πιθανά καινούργια ψώνια σας, θα τα πληρώσετε χρυσάφι με το πιθανό υπέρβαρο αποσκευών που θα σας ζητηθεί από την αεροπορική εταιρεία.

• Μην ξεχνάτε την ακριβή έννοια της λέξεως χειραποσκευή. Μην παίρνετε στην καμπίνα του αεροσκάφους ογκώδεις βαλίτσες τις οποίες μετά θα προσπαθείτε να χωρέσετε στο ντουλάπι πάνω από την θέση σας. Οι διαστάσεις των χειραποσκευών εξαρτώνται από τον τύπο του αεροσκάφους και το βάρος τους να κυμαίνεται μεταξύ 5-8 κιλών.

• Έχετε υπ’ όψιν σας ότι ψαλιδάκια νυχιών και ξυραφάκια απαγορεύονται στις αποσκευές χειρός. Επίσης απαγορεύονται: το ασετόν, η μεγάλη ποσότητα αναπτήρων αερίου, μπαταρίες οξέα κ.ά.

• Οι αποσκευές σας δεν πρέπει να υπερβαίνουν τα 20 κιλά. Κάθε υπέρβαση σημαίνει ότι πληρώνετε για την μεταφορά τους περισσότερα χρήματα.

• Θυμηθείτε να βάλετε στις αποσκευές σας ετικέτες με το όνομά σας και τα στοιχεία σας.

• Τα κλειδιά, τα κοσμήματά και την ατζέντα σας, κρατήστε τα σε μια τσάντα χειρός. Έτσι θα αποφευχθούν στιγμές “πανικού”, σε περίπτωση απώλειάς τους.

Γενικά

• Τα φιλμ δεν καταστρέφονται από τα μηχανήματα ελέγχου των αεροδρομίων αλλά επηρεάζονται από τα πολλά σκαναρίσματα.

• Να βεβαιώνεστε ότι κανένας δεν έχει τοποθετήσει λαθραία οτιδήποτε στις αποσκευές σας.

• Αν κάποιοι από τους συνταξιδιώτες σας έχουν υπέρβαρες αποσκευές • ενώ εσείς έχετε λιγότερο βάρος – μη δέχεστε να μεταφέρετε μέρος αυτών, αν δε γνωρίζετε πολύ καλά το περιεχόμενο τους. Μπορεί να περιέχουν είδη τα οποία απαγορεύονται να εξαχθούν από τη χώρα, με αποτέλεσμα να κινδυνέψετε να κατηγορηθείτε για παράνομη εξαγωγή αντικειμένων.

* Σημειώστε ότι οι ακριβείς ώρες συγκέντρωσης και αναχώρησης σας, γνωστοποιούνται από την εταιρία μας τουλάχιστον τρεις μέρες πριν την ημέρα αναχώρησης και το χρονικό όριο ασφαλείας για την προσέλευση στο καθορισμένο σημείο είναι δύο ώρες πριν την αναχώρηση διότι χρειάζεται να σας δώσουμε πρόσθετη σημαντική πληροφόρηση την οποία αν δεν είστε εγκαίρως στο σημείο συνάντησης, δε θα έχετε και δε θα είστε ενημερωμένοι για τις διαδικασίες που προηγούνται της πτήσης.

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΣΑΣ, ΧΩΡΑ ΤΗΣ Ε.Ε.

Δικαιώματα - Υποχρεώσεις - Προξενική Προστασία

Αν ταξιδεύετε σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως πολίτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχετε το δικαίωμα να ταξιδεύετε ελεύθερα σε όλες τις χώρες Συνθήκης Σέγκεν

α) Χώρες Συνθήκης Σέvγκεν (ΣΣ) δεν είναι όλη η Ευρωπαϊκή Ένωση ,αλλά μόνο η Γερμανία, Βέλγιο, Ολλανδία, Γαλλία, Λουξεμβούργο, Ιταλία, Αυστρία, Ισπανία, Πορτογαλία και Ελλάδα. Δηλαδή δεν ισχύει η κατάργηση ελέγχου για Αγγλία, Ιρλανδία, Δανία, Σουηδία, Φινλανδία και βεβαίως για άλλες χώρες Π.χ. Πολωνία Κ.ά.

β) Διαβατήριο χρειάζεται όταν ο ταξιδιώτης περάσει οδικά ή με άλλο μέσο από χώρα ΣΣ σε χώρα εκτός Συνθήκης Σέvγκεν Π.χ. από Γερμανία σε Αγγλία, Ελβετία κοκ.

Γενικό πλαίσιο

Αν έχετε Ελληνικό διαβατήριο ή είστε υπήκοος χώρας μέλους, κατά κανόνα, δεν μπορεί να σας τεθεί καμία ερώτηση για το στόχο του ταξιδιού σας κλπ. Για την εγγύηση της ασφάλειας των πολιτών, οι αρμόδιες αρχές των κρατών μελών μπορούν να διενεργούν σε όλο το έδαφός τους, έλεγχο των εγγράφων ταυτότητας των παρόντων προσώπων, υπό τους όρους που ορίζει η εθνική τους νομοθεσία.

ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΟΤΑΝ ΤΑΞΙΔΕΥΕΤΕ ΠΡΟΣ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕΛΟΣ

• μπορείτε να ταξιδεύετε από ένα κράτος μέλος σε ένα άλλο χωρίς να ελέγχονται οι αποσκευές σας ή να περνούν από τελωνειακές διατυπώσεις κατά τη διέλευση των ενδοκοινοτικών συνόρων. Αν επιλέξετε να ταξιδέψετε με αεροπλάνο , η ετικέτα που τοποθετείται στην αποσκευή σας θα φέρει μία πράσινη ταινία που θα την προσδιορίζει ως αποσκευή που απαλλάσσεται από τελωνειακό έλεγχο.

• Οι μόνες απαγορεύσεις ή περιορισμοί που μπορεί να σας επιβληθούν , αφορούν ορισμένα ευαίσθητα προϊόντα, οι ιδιοκτήτες των οποίων μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο γενικά συμφέροντα όπως : η υγεία ή η δημόσια ασφάλεια. Πρόκειται κυρίως για ναρκωτικές ή ψυχοτρόπες ουσίες.

• Αν μεταφέρετε μαζί τα φάρμακα που σας έχει γράψει ο γιατρός ή που έχετε αγοράσει νόμιμα στη χώρα κατοικίας σας ή στην χώρα την οποία ταξιδεύετε , πρέπει να γνωρίζετε ότι η ποσότητα φαρμάκων που μεταφέρετε, πρέπει να παραμείνει μέσα στα όρια των προσωπικών σας αναγκών.

ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ

• Αν αρρωστήσετε ή σας συμβεί ατύχημα κατά τη μετακίνηση σας στο εσωτερικό της Ένωσης , εσείς και τα μέλη της οικογένειας σας δικαιούστε παροχής πρώτων βοηθειών.

• Ως πρώτες βοήθειες νοούνται όλες οι ιατρικές φροντίδες που απαιτούνται αμέσως σε περίπτωση αιφνίδιας ασθένειας ή ατυχήματος που συνέβη στη χώρα την οποία επισκέπτεστε.

• Για τη διευκόλυνση της παροχής των πρώτων βοηθειών είναι προτιμότερο να διαθέτετε την Ευρωπαϊκή κάρτα ασθενείας. Είναι ένα επίσημο έγγραφο σε μορφή κάρτας που βεβαιώνει ότι υπάγεστε σ’ ένα καθεστώς ασφάλισης ασθένειας σε ένα κράτος μέλος και σας επιτρέπει να επωφεληθείτε γρήγορα του δικαιώματος παροχής πρώτων βοηθειών στη χώρα την οποία διαμένετε προσωπικά. Σας συνιστούμε λοιπόν να προμηθευτείτε την κάρτα πριν από την αναχώρηση σας, υποβάλλοντας μία αίτηση στο Ταμείο ασφάλισης.

• Εκτός από τα Ταμεία Ασθενείας , η κάρτα, η οποία ισχύει συνήθως για ένα (1) έτος , εκδίδεται και από άλλους φορείς ( Πανεπιστήμια για τους φοιτητές , ΓΕΣ για τους ενεργεία στρατιωτικούς κλπ. ) Αν δεν έχετε την Κάρτα, εξακολουθείτε να έχετε το δικαίωμα παροχής πρώτων βοηθειών στα άλλα κράτη μέλη, αλλά θα πρέπει ενδεχομένως να πληρώσετε την ιατρική περίθαλψη στην χώρα διαμονής σας. Εντούτοις, έχετε το δικαίωμα να υποβάλετε το τιμολόγιο στο αρμόδιο ίδρυμα κοινωνικής ασφάλισης που υπάγεσθε στην χώρα μας, και τα έξοδά σας θα σας επιστραφούν σε συνάρτηση με τα ποσοστά απόδοσης τα οποία ισχύουν στην χώρα στην οποία σας παρασχέθηκε η ιατρική περίθαλψη.

-Η Κάρτα είναι αυστηρά προσωπική και μπορείτε να την ζητήσετε για κάθε μέλος της οικογενείας σας.

ΑΦΙΞΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ

1) Χρήσιμες Γενικές Πληροφορίες

Όταν φθάσετε στον προορισμό του ταξιδιού σας

Συμπεριφορά

- Δεχθείτε τα πράγματα με την κατανόηση του έμπειρου ταξιδιώτη και θυμηθείτε ότι κάνουμε ό,τι είναι εφικτό στο μέτρο του δυνατού για την καλοπέρασή σας.

- Αν τα αεροπλάνα τύχει να μην φύγουν στην ώρα τους και οι άνθρωποι των τελωνείων σας δυσκολέψουν λιγάκι, δείξτε κατανόηση και σκεφθείτε ότι το ίδιο θα συνέβαινε αν ταξιδεύατε μόνοι σας, χωρίς να συμμετέχετε σε ομάδα/γκρουπ.

- Όλοι οι άνθρωποι στον κόσμο όπως κι εσείς εορτάζουν τις δικές τους εορτές και αργούν. Τα καταστήματα και τα κέντρα διασκέδασης παραμένουν κλειστά ιδιαίτερα Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά και ως εκ τούτου πρέπει να σκεφτείτε ότι είναι αδύνατον να ανοίξουν για εσάς.

- Μην φέρνετε τους συνταξιδιώτες σας και τον Συντονιστή του ταξιδιού σας στη δυσάρεστη θέση να σας περιμένουν στο πούλμαν, ενώ εσείς καθυστερείτε στο δωμάτιό σας ή στο εστιατόριο ή στα καταστήματα

2)Βασικές αρχές

* Μην εμπιστεύεσθε το νερό της βρύσης. Πίνετε νερό βρασμένο ή νερό που έχει καθαριστεί με χημικές ουσίες. Καλύτερα να πίνετε νερό που να γράφει ότι είναι πόσιμο. Μπορείτε να έχετε μαζί σας χάπια απολύμανσης που εξουδετερώνουν τα βακτηρίδια του νερού. Για το πλύσιμο των δοντιών μπορείτε να χρησιμοποιείτε το νερό της βρύσης μόνο όταν είναι πολύ ζεστό.

* Αποφύγετε να βάζετε παγάκια στο ποτό σας αν αμφιβάλλετε για την προέλευση του νερού από το οποίο έγινε πάγος.

* Πίνετε μόνο βρασμένο γάλα ή από σφραγισμένο μπουκάλι που γράφει ότι είναι παστεριωμένο. Μην τρώτε κρέμες και παγωτό που δεν είναι τυποποιημένο ή έχει συρρικνωθεί ή έχει παραμορφωθεί η συσκευασία του.

*Προτιμήστε τα αναψυκτικά με ανθρακικό και αποφύγετε τα αναψυκτικά από ντόπιους χυμούς φρούτων. Μην πίνετε αναψυκτικά που έχουν κρυώσει μέσα σε πάγο και νερό, γιατί το νερό αν είναι μολυσμένο μπορεί να μπει από το πώμα στο μπουκάλι.

*Αποφύγετε τις πράσινες ωμές σαλάτες. Πλένετε και καθαρίζετε μόνοι σας τα ωμά φρούτα. Αποφύγετε τα μπαγιάτικα φρούτα ή αυτά που έχει χαλάσει ο φλοιός τους.

* Τρώτε μαγειρεμένα φαγητά και κατά προτίμηση καλά βρασμένα ή ψημένα, αμέσως μετά το σερβίρισμα.

*Προσέξτε ιδιαίτερα τα ψάρια και τα κρέατα να είναι καλοψημένα.

* Μην τρώτε ωμά οστρακοειδή, γαρίδες, αυγά και ακόμα τρόφιμα που έχουν εκτεθεί στον πάγκο, κρύα επιδόρπια και μεζεδάκια σε πάρτι.- Να είστε συντηρητικοί όταν δοκιμάζετε φαγητά με έντονες τοπικές γεύσεις και μην τρώτε φαγητά που είναι εκτεθειμένα σε βιτρίνα ή δεν είναι προφυλαγμένα από την σκόνη και τις μύγες.

Γ) Κοινωνικά θέματα και Επαφές

*Να σέβεστε τα ήθη και τα έθιμα της χώρας που σας φιλοξενεί. Μην επικρίνετε καθ’ οιονδήποτε τρόπο την πολιτική που ακολουθείται, την χώρα ή τους κατοίκους της και μην προσβάλετε εθνικά ή θρησκευτικά αισθήματα.

3) Προφυλάξεις

* Πριν την αναχώρησή σας ελέγξτε το καθεστώς του προορισμού σας ως προς τα ζητήματα ασφαλείας και ως προς τους ενδεχόμενους ταξιδιωτικούς περιορισμούς.

*Μόλις φτάσετε στον προορισμό σας ζητήστε από την εθνική σας διπλωματική αρχή, τον ταξιδιωτικό σας πράκτορα, το ξενοδοχείο, την αεροπορική εταιρεία κ.ά., να σας ενημερώσουν για τρέχοντες κινδύνους και ενδεχόμενους ταξιδιωτικούς περιορισμούς.

*Αποφύγετε πάση θυσία τους κινδύνους και μην εκτίθεστε σε εκβιασμούς.

*Αποφύγετε να κάνετε οτιδήποτε θα σας καθιστούσε ευάλωτους σε εκβιασμούς. Συνιστάται συνεχής επαγρύπνηση καθώς και κάποιος βαθμός δυσπιστίας.

* Μην φωτογραφίζετε στρατιωτικές ή άλλες εγκαταστάσεις στρατηγικής σημασίας (συμπεριλαμβανομένων γεφυρών, αεροδρομίων και τρένων σε ορισμένες χώρες). Σε περίπτωση αμφιβολίας, ρωτήστε εκ των προτέρων.

* Σε περίπτωση τοπικής ή εθνικής κατάστασης ανάγκης (καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, κοινωνικές ή πολιτικές ταραχές) μείνετε στο ξενοδοχείο σας, ελάτε σε επαφή με την πρεσβεία μας και ζητήστε τη συμβουλή τους.

*Εάν έρθετε αντιμέτωποι με κλέφτη, να αποφύγετε την όποια συμπλοκή: είναι καλύτερα να δώσετε τα χρήματα και τα τιμαλφή σας χωρίς αντίσταση (ως εκ τούτου, να έχετε μαζί σας όσο το δυνατόν λιγότερα).

*Αναλογισθείτε εκ των προτέρων ποιες καταστάσεις ανάγκης θα μπορούσαν να προκύψουν και σκεφθείτε σοβαρά την εκάστοτε αντίδρασή

σας.

4) Χρήματα / Αγορές

*Να αλλάζετε χρήματα μόνο σε τράπεζες ή σε επίσημα γραφεία ανταλλαγής συναλλάγματος. Στην μαύρη αγορά κινδυνεύετε να σας δώσουν πλαστά χαρτονομίσματα ή να σας ξεγελάσουν με κάποιον τρόπο.

*Εάν τυχόν έχετε κάρτες εγγυημένης εξόφλησης επιταγών, να τις φυλάσσετε πάντοτε χωριστά από τις αντίστοιχες επιταγές.

*Ταξί. Οι ζώνες ασφαλείας, οι άδειες, τα φρένα και κυρίως τα ταξίμετρα είναι ελαττωματικά σε πολλά ταξί, ενώ κάποιοι οδηγοί βλέπουν τους τουρίστες ως εύκολη λεία.- Προτού βγείτε από το αεροδρόμιο και το ξενοδοχείο, μάθετε τη μέση της κούρσας ως το κέντρο της πόλης και μπείτε σε ταξί μόνο αφού διαπραγματευθείτε το κόστος της διαδρομής, ιδιαίτερα αν το όχημα δεν διαθέτει ταξίμετρο.-Πληρώστε μόνο αφού βγάλετε τις αποσκευές σας από το αυτοκίνητο.

*Μάθετε να προφέρετε στη τοπική γλώσσα τις λέξεις «ναι» και «όχι», «σταματήστε εδώ», «πηγαίνετε πιο αργά», «πόσα σας οφείλω».

5) Αγορές Αφορολόγητων ειδών

*Οι αφορολόγητες αγορές διέπονται από αυστηρούς κανόνες και η πώληση αφορολόγητων προϊόντων είναι περιορισμένη ανά άτομο και ταξίδι.

*Όταν ταξιδεύετε σε χώρες της Ε.Ε. έχετε κάθε δικαίωμα να εισάγετε και να εξάγετε καταναλωτικά είδη (εκτός από αυτοκίνητα), συνολικής αξίας 205,43 €, χωρίς δικαιολογητικά και μ όνο με απόδειξη αγοράς.

*Όταν ταξιδεύετε σε χώρες εκτός Ε.Ε. οι αφορολόγητες αγορές σας δεν μπορούν να ξεπεράσουν τα 170 € το άτομο.

top

 istock-615101030

 

 

SlideBar