προσφορα εβδομαδας
ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ!!!   ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΒΕΝΕΤΙΑΣ- ΙΤΑΛΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ 7ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ 06ΗΜΕΡΕΣ   ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ ΣΤΙΣ 10/02   ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ!!      
   |   
Eleni

Eleni

Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2016 14:22

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ-ΒΙΕΝΝΗ-ΠΡΑΓΑ 7,8ημέρες

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ, ΒΙΕΝΝΗ, ΠΡΑΓΑ 

 

7,8ημέρες

 

Παρέα με τις Βασίλισσες!

 

Budapest-Christmas-Markets-3

 

1η ημέρα:  ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ (915χλμ.)
Συγκέντρωση και αναχώρηση για την Βουδαπέστη, το Μαργαριτάρι του Δούναβη. Κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις στην διαδρομή άφιξη αργά το απόγευμα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος.

2η ημέρα: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ (ξενάγηση πόλης και προαιρετική κρουαζιέρα στον Δούναβη)
Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε την γνωριμία μας με την πόλη. Θα δούμε την Πλατεία των Ηρώων με το μνημείο της Χιλιετηρίδας, τον καθεδρικό ναό του Αγ. Στεφάνου, θα θαυμάσουμε τη λεωφόρο της Δημοκρατίας με τα καλοδιατηρημένα κτίρια και το ογκώδες σε ρυθμό μπαρόκ Κοινοβούλιο. Έπειτα θα περάσουμε στη Βούδα από τη Γέφυρα των Λεόντων. Στο λόφο των Ψαράδων θα δούμε τα κάστρα και την εκκλησία του Ματίας, στην οποία γινόταν οι στέψεις των βασιλέων. Από το λόφο του Γκέλερτ θα έχουμε μία πανοραμική θέα της Βούδας και της Πέστης, θα δούμε το άγαλμα της ελευθερίας και το κάστρο, την Τσιταντέλλα. Τέλος θα κλείσουμε με επίσκεψη στο περίφημο νησί της Μαργαρίτας. Για την συνέχεια σας προτείνουμε να απολαύσετε μια κρουαζιέρα στα ήσυχα νερά του Δούναβη.

3η ημέρα: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ - ΠΡΑΓΑ (505χλμ.)
Επόμενος μας προορισμός η Πράγα, μετά από μια σύντομη  στάση στην Μπρατισλάβα, την νεότερη πρωτεύουσα της Ευρώπης όπου θα έχουμε τον χρόνο να περιηγηθούμε στο ιστορικό της κέντρο και να δούμε το παλιό Δημαρχείο που χρονολογείται από τον 14ο αιώνα, το παλάτι και τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μαρτίνου, τα κυβερνητικά μέγαρα και την παλιά πύλη του Αγ. Μιχαήλ. Στην συνέχεια, αναχώρηση για την Πράγα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

4η ημέρα: ΠΡΑΓΑ (ξενάγηση)
Αμέσως μετά το πρωινό ξεκινάμε την ξενάγηση μας. Θα δούμε το κάστρο Χράτσανι, παλαιό ανάκτορο των βασιλέων της Βοημίας, τον καθεδρικό ναό – γοτθικού ρυθμού – του Αγίου Βίτου, τον πύργο των Αλχημιστών, το Εθνικό Θέατρο, τα ανάκτορα Κίνσκι και Τσερνίν, το μοναστήρι Λορέττο που στεγάζει τον φημισμένο ήλιο της Πράγας με τα 6.222 διαμάντια και την αριστουργηματική πέτρινη γέφυρα του Καρόλου, με τα δεκάδες γλυπτά, που κτίστηκε τον 14ο αιώνα. Κατόπιν θα περπατήσουμε στο ιστορικό κέντρο, όπου θα δούμε το Δημαρχείο με το περίφημο αστρονομικό ρολόι του 15ου αιώνα, τον πύργο της πυρίτιδας, την πλατεία Βέντσεσλας και το μουσείο φυσικής ιστορίας. Για το βράδυ σας προτείνουμε έναν περίπατο στην παλιά συνοικία Μάλα Στράνα, με τα πανέμορφα σπίτια και τους γραφικούς δρόμους.

5η ημέρα: ΠΡΑΓΑ - ΤΣΕΣΚΕ ΚΡΟΥΜΛΟΒ - ΒΙΕΝΝΗ (535χλμ.)
Πρωινό και αναχώρηση για την «αυτοκρατορική» Βιέννη. Πρώτος μας σταθμός το Τσέσκε Κρούμλοβ, το «μαργαριτάρι της Βοημίας» που το ιστορικό της κέντρο αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Θα θαυμάσουμε τα δύο ποιο σημαντικά μνημεία της πόλης, το κάστρο και την γοτθική εκκλησία του Αγίου Βίτου. Αναχώρηση για τον τελικό μας προορισμό. Άφιξη στην Βιέννη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διαν/ση

6η ημέρα: BIENNH
Πρωινό και θα γνωρίσουμε σήμερα την πανέμορφη Βιέννη. θα δούμε την Ρίγκ Στράσσε με το θαυμάσιο πάρκο, την Όπερα, τα ανάκτορα Χόφενμπουργκ, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, τον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου και την εκκλησία του Τάματος. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε τα θερινά ανάκτορα της Μαρίας Θηρεσίας – το αριστούργημα του Σενμπρούν με τα 1.400 δωμάτια – και το ανάκτορο του Μπελβεντέρε. Χρόνος ελεύθερος στην ελληνική συνοικία της πόλης. Διαν/ση.

ημέρα: BIENNH - ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ - ΖΑΓΚΡΕΜΠ (475χλμ.)
Πρωινό και πρώτος μας σταθμός για σήμερα η πανέμορφη Λουμπλιάνα. Θα θαυμάσουμε την παλιά πόλη, το δημαρχείο, τον καθεδρικό ναό του Αγίου Νικολάου, την γέφυρα των Δράκων και τις Τρεις γέφυρες, την αγορά, την πλατεία Presernov, το παλάτι του επισκόπου με την βιβλιοθήκη και το κάστρο. Χρόνος ελεύθερος  και  αναχώρηση για την πόλη του Ζάγκρεμπ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

ημέρα: ΖΑΓΚΡΕΜΠ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ
Πρωινό και σύντομη γνωριμία με την πρωτεύουσα της Κροατίας. Στην συνέχεια αναχωρούμε για την πόλη μας.  

 

Το 7ήμερο πρόγραμμα πραγματοποιείται ως εξής:

5η ημέρα: ΠΡΑΓΑ - ΒΙΕΝΝΗ (ξενάγηση)

6η ημέρα: BIENNH - ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ - ΖΑΓΚΡΕΜΠ

7η ημέρα: ΖΑΓΚΡΕΜΠ - ΘΕΣ/ΝΙΚΗ


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και μπορεί να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν για την καλύτερη δυνατόν εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών. Επίσης το πρόγραμμα μπορεί να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα

 

Τιμές και Χρεώσεις – 7ΗΜΕΡΕΣ

Ενήλικες

299 €

345 €

 

Παιδί 2-12 ετών

259 €

305 €

 

Επιβάρυνση Μονόκλινου

135 €

160 €

 

Διαμονή

Σε ξενοδοχεία 4*

 

Διατροφή

Πρωινό και 5δείπνα

 

Παρατηρήσεις

Check point και δημοτικοί φόροι 49 €

 

Αναχωρήσεις

23/12/2017 & 02/01/2018

30/12/2017

Τιμές και Χρεώσεις – 8ΗΜΕΡΕΣ

Ενήλικες

349 €

399 €

 

Παιδί 2-12 ετών

319 €

369 €

 

Επιβάρυνση Μονόκλινου

160 €

185 €

 

Διαμονή

Σε ξενοδοχεία 4*

 

Διατροφή

Πρωινό και 5δείπνα

 

Παρατηρήσεις

Check point και δημοτικοί φόροι 49 €

 

Αναχωρήσεις

23/12/2017

30/12/2017

 

Περιλαμβάνονται στις τιμές

  • Μετακινήσεις και περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4*
  • Διατροφή (αναφέρεται στον αναλυτικό τιμοκατάλογο)
  • Έμπειρος Αρχηγός – Συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται στις τιμές

  • Είσοδοι μουσείων και αρχαιολογικών χώρων
  • Δημοτικοί φόροι και Check points
  • Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό η προτεινόμενο


Δευτέρα, 02 Φεβρουαρίου 2015 15:26

ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΑΠΟ 15 ΕΩΣ 73 ΘΕΣΕΙΣ

ΕΙΔΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ , ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΛΠ 

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΛΗ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ

image-1bc9d185a78039a4c8e9c34819d10576f4c70b58669b194c10856a484GROUP-V

 

TEMSA 53 ΘΕΣΕΙΣ + 1 ΓΙΑ ΣΥΝΟΔΟ

 

image-d2a3dcfd7a0e860a6a0d17f7e40b029aa75dd18370eea284a3419d2b4a9690bd-V

 

MINI BUS FIAT DUCATO 15 ΘΕΣΕΙΣ + 1  ΓΙΑ ΣΥΝΟΔΟ

bus-03

Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2014 12:43

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ

XRHSIMES PLHROFORIES

 

• Ελέγξτε αν το διαβατήριό σας ισχύει ακόμη και δεν λήγει κατά την διάρκεια του ταξιδιού σας.

• Ανανεώστε το τουλάχιστον έξι μήνες πριν από την λήξη του και βέβαια με τις νέες προδιαγραφές.

• Στις χώρες της Ε.Ε. μπορεί κάποιος να ταξιδέψει και χωρίς διαβατήριο, αρκεί να προμηθευτεί καινούργια ταυτότητα με Λατινικά στοιχεία αλλά δεν βλάπτει να υπάρχει και το διαβατήριο

• Φωτοτυπήστε το διαβατήριο σας ( τις χρήσιμες σελίδες ) και τα όποια άλλα επίσημα έγγραφα και φυλάξτε τα φωτοαντίγραφα χωριστά, ειδάλλως σημειώστε τον αριθμό , την ημερομηνία και τον τόπο εκδόσεως των εν λόγω εγγράφων. Επίσης, δύο εφεδρικές φωτογραφίες διαβατηρίου μαζί σας , μπορεί να αποδειχθούν χρήσιμες.

• Συμβουλευτείτε την τοπική υγειονομική υπηρεσία για το ποια εμβόλια απαιτούνται για κάθε χώρα που επιθυμείτε να ταξιδέψετε.

• Να έχετε ένα αντίγραφο των συνταγών όλων των φαρμάκων που πρέπει να παίρνετε.

• Ελέγξτε το περιεχόμενο του κουτιού πρώτων βοηθειών που παίρνετε μαζί σας στα ταξίδια σας, και εξοπλισθείτε με τα βασικά φάρμακα σε επαρκείς ποσότητες και στις κανονικές τους συσκευασίες. .

• Υπάρχουν κάποια προβλήματα υγείας για τα οποία θα πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν κάνετε ένα αεροπορικό ταξίδι .Αυτά είναι: αλλεργίες και συνάχι, πνευμονική κύστη, πρόσφατη χειρουργική επέμβαση, πρόσφατη επιβαρυντική για τον οργανισμό ,ιατρική εξέταση, χρόνια αναπνευστικά προβλήματα, εγκυμοσύνη: το πρώτο και το τελευταίο τρίμηνο της κύησης χρειάζεται να έχετε τη σύμφωνη γνώμη του γυναικολόγου σας πριν κάνετε ένα αεροπορικό ταξίδι. Σημειώστε όλους τους σημαντικούς αριθμούς, π.χ. επισήμων εγγράφων, επιταγών, πιστωτικών καρτών (για να μπορείτε να δηλώσετε ενδεχόμενη απώλεια) αλλά και κάποιου φορέως επαναπατρισμού, όπως και πρεσβειών και προξενικών αρχών στην αλλοδαπή. Φυλάξτε προσεκτικά αυτό τον κατάλογο και αφήστε ένα αντίγραφο στην οικογένειά σας ή σε συνάδελφό σας.

• Να έχετε μαζί σας όσο το δυνατόν λιγότερα μετρητά.

• Να χρησιμοποιείτε πιστωτικές κάρτες, όπου είναι δυνατόν.

• Πάρτε μαζί σας μία φωτοτυπία την πιστωτικής σας κάρτας και αφήστε επίσης άλλη μια πίσω στο σπίτι σας.

  • Ενημερωθείτε πολύ καλά για τις καιρικές συνθήκες της χώρας που θα επισκεφθείτε στη δεδομένη στιγμή.
  • Τιμαλφή. Πάρτε μαζί σας εκείνα τα οποία είναι απολύτως απαραίτητα.

• Το ταξίδι στο εξωτερικό δεν σημαίνει μετακόμιση. Πρέπει να προσέξετε να μην πάρετε πολλά πράγματα γιατί καθώς επιστρέφετε, τα πιθανά καινούργια ψώνια σας, θα τα πληρώσετε χρυσάφι με το πιθανό υπέρβαρο αποσκευών που θα σας ζητηθεί από την αεροπορική εταιρεία.

• Μην ξεχνάτε την ακριβή έννοια της λέξεως χειραποσκευή. Μην παίρνετε στην καμπίνα του αεροσκάφους ογκώδεις βαλίτσες τις οποίες μετά θα προσπαθείτε να χωρέσετε στο ντουλάπι πάνω από την θέση σας. Οι διαστάσεις των χειραποσκευών εξαρτώνται από τον τύπο του αεροσκάφους και το βάρος τους να κυμαίνεται μεταξύ 5-8 κιλών.

• Έχετε υπ’ όψιν σας ότι ψαλιδάκια νυχιών και ξυραφάκια απαγορεύονται στις αποσκευές χειρός. Επίσης απαγορεύονται: το ασετόν, η μεγάλη ποσότητα αναπτήρων αερίου, μπαταρίες οξέα κ.ά.

• Οι αποσκευές σας δεν πρέπει να υπερβαίνουν τα 20 κιλά. Κάθε υπέρβαση σημαίνει ότι πληρώνετε για την μεταφορά τους περισσότερα χρήματα.

• Θυμηθείτε να βάλετε στις αποσκευές σας ετικέτες με το όνομά σας και τα στοιχεία σας.

• Τα κλειδιά, τα κοσμήματά και την ατζέντα σας, κρατήστε τα σε μια τσάντα χειρός. Έτσι θα αποφευχθούν στιγμές “πανικού”, σε περίπτωση απώλειάς τους.

Γενικά

• Τα φιλμ δεν καταστρέφονται από τα μηχανήματα ελέγχου των αεροδρομίων αλλά επηρεάζονται από τα πολλά σκαναρίσματα.

• Να βεβαιώνεστε ότι κανένας δεν έχει τοποθετήσει λαθραία οτιδήποτε στις αποσκευές σας.

• Αν κάποιοι από τους συνταξιδιώτες σας έχουν υπέρβαρες αποσκευές • ενώ εσείς έχετε λιγότερο βάρος – μη δέχεστε να μεταφέρετε μέρος αυτών, αν δε γνωρίζετε πολύ καλά το περιεχόμενο τους. Μπορεί να περιέχουν είδη τα οποία απαγορεύονται να εξαχθούν από τη χώρα, με αποτέλεσμα να κινδυνέψετε να κατηγορηθείτε για παράνομη εξαγωγή αντικειμένων.

* Σημειώστε ότι οι ακριβείς ώρες συγκέντρωσης και αναχώρησης σας, γνωστοποιούνται από την εταιρία μας τουλάχιστον τρεις μέρες πριν την ημέρα αναχώρησης και το χρονικό όριο ασφαλείας για την προσέλευση στο καθορισμένο σημείο είναι δύο ώρες πριν την αναχώρηση διότι χρειάζεται να σας δώσουμε πρόσθετη σημαντική πληροφόρηση την οποία αν δεν είστε εγκαίρως στο σημείο συνάντησης, δε θα έχετε και δε θα είστε ενημερωμένοι για τις διαδικασίες που προηγούνται της πτήσης.

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΣΑΣ, ΧΩΡΑ ΤΗΣ Ε.Ε.

Δικαιώματα - Υποχρεώσεις - Προξενική Προστασία

Αν ταξιδεύετε σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως πολίτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχετε το δικαίωμα να ταξιδεύετε ελεύθερα σε όλες τις χώρες Συνθήκης Σέγκεν

α) Χώρες Συνθήκης Σέvγκεν (ΣΣ) δεν είναι όλη η Ευρωπαϊκή Ένωση ,αλλά μόνο η Γερμανία, Βέλγιο, Ολλανδία, Γαλλία, Λουξεμβούργο, Ιταλία, Αυστρία, Ισπανία, Πορτογαλία και Ελλάδα. Δηλαδή δεν ισχύει η κατάργηση ελέγχου για Αγγλία, Ιρλανδία, Δανία, Σουηδία, Φινλανδία και βεβαίως για άλλες χώρες Π.χ. Πολωνία Κ.ά.

β) Διαβατήριο χρειάζεται όταν ο ταξιδιώτης περάσει οδικά ή με άλλο μέσο από χώρα ΣΣ σε χώρα εκτός Συνθήκης Σέvγκεν Π.χ. από Γερμανία σε Αγγλία, Ελβετία κοκ.

Γενικό πλαίσιο

Αν έχετε Ελληνικό διαβατήριο ή είστε υπήκοος χώρας μέλους, κατά κανόνα, δεν μπορεί να σας τεθεί καμία ερώτηση για το στόχο του ταξιδιού σας κλπ. Για την εγγύηση της ασφάλειας των πολιτών, οι αρμόδιες αρχές των κρατών μελών μπορούν να διενεργούν σε όλο το έδαφός τους, έλεγχο των εγγράφων ταυτότητας των παρόντων προσώπων, υπό τους όρους που ορίζει η εθνική τους νομοθεσία.

ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΟΤΑΝ ΤΑΞΙΔΕΥΕΤΕ ΠΡΟΣ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕΛΟΣ

• μπορείτε να ταξιδεύετε από ένα κράτος μέλος σε ένα άλλο χωρίς να ελέγχονται οι αποσκευές σας ή να περνούν από τελωνειακές διατυπώσεις κατά τη διέλευση των ενδοκοινοτικών συνόρων. Αν επιλέξετε να ταξιδέψετε με αεροπλάνο , η ετικέτα που τοποθετείται στην αποσκευή σας θα φέρει μία πράσινη ταινία που θα την προσδιορίζει ως αποσκευή που απαλλάσσεται από τελωνειακό έλεγχο.

• Οι μόνες απαγορεύσεις ή περιορισμοί που μπορεί να σας επιβληθούν , αφορούν ορισμένα ευαίσθητα προϊόντα, οι ιδιοκτήτες των οποίων μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο γενικά συμφέροντα όπως : η υγεία ή η δημόσια ασφάλεια. Πρόκειται κυρίως για ναρκωτικές ή ψυχοτρόπες ουσίες.

• Αν μεταφέρετε μαζί τα φάρμακα που σας έχει γράψει ο γιατρός ή που έχετε αγοράσει νόμιμα στη χώρα κατοικίας σας ή στην χώρα την οποία ταξιδεύετε , πρέπει να γνωρίζετε ότι η ποσότητα φαρμάκων που μεταφέρετε, πρέπει να παραμείνει μέσα στα όρια των προσωπικών σας αναγκών.

ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ

• Αν αρρωστήσετε ή σας συμβεί ατύχημα κατά τη μετακίνηση σας στο εσωτερικό της Ένωσης , εσείς και τα μέλη της οικογένειας σας δικαιούστε παροχής πρώτων βοηθειών.

• Ως πρώτες βοήθειες νοούνται όλες οι ιατρικές φροντίδες που απαιτούνται αμέσως σε περίπτωση αιφνίδιας ασθένειας ή ατυχήματος που συνέβη στη χώρα την οποία επισκέπτεστε.

• Για τη διευκόλυνση της παροχής των πρώτων βοηθειών είναι προτιμότερο να διαθέτετε την Ευρωπαϊκή κάρτα ασθενείας. Είναι ένα επίσημο έγγραφο σε μορφή κάρτας που βεβαιώνει ότι υπάγεστε σ’ ένα καθεστώς ασφάλισης ασθένειας σε ένα κράτος μέλος και σας επιτρέπει να επωφεληθείτε γρήγορα του δικαιώματος παροχής πρώτων βοηθειών στη χώρα την οποία διαμένετε προσωπικά. Σας συνιστούμε λοιπόν να προμηθευτείτε την κάρτα πριν από την αναχώρηση σας, υποβάλλοντας μία αίτηση στο Ταμείο ασφάλισης.

• Εκτός από τα Ταμεία Ασθενείας , η κάρτα, η οποία ισχύει συνήθως για ένα (1) έτος , εκδίδεται και από άλλους φορείς ( Πανεπιστήμια για τους φοιτητές , ΓΕΣ για τους ενεργεία στρατιωτικούς κλπ. ) Αν δεν έχετε την Κάρτα, εξακολουθείτε να έχετε το δικαίωμα παροχής πρώτων βοηθειών στα άλλα κράτη μέλη, αλλά θα πρέπει ενδεχομένως να πληρώσετε την ιατρική περίθαλψη στην χώρα διαμονής σας. Εντούτοις, έχετε το δικαίωμα να υποβάλετε το τιμολόγιο στο αρμόδιο ίδρυμα κοινωνικής ασφάλισης που υπάγεσθε στην χώρα μας, και τα έξοδά σας θα σας επιστραφούν σε συνάρτηση με τα ποσοστά απόδοσης τα οποία ισχύουν στην χώρα στην οποία σας παρασχέθηκε η ιατρική περίθαλψη.

-Η Κάρτα είναι αυστηρά προσωπική και μπορείτε να την ζητήσετε για κάθε μέλος της οικογενείας σας.

ΑΦΙΞΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ

1) Χρήσιμες Γενικές Πληροφορίες

Όταν φθάσετε στον προορισμό του ταξιδιού σας

Συμπεριφορά

- Δεχθείτε τα πράγματα με την κατανόηση του έμπειρου ταξιδιώτη και θυμηθείτε ότι κάνουμε ό,τι είναι εφικτό στο μέτρο του δυνατού για την καλοπέρασή σας.

- Αν τα αεροπλάνα τύχει να μην φύγουν στην ώρα τους και οι άνθρωποι των τελωνείων σας δυσκολέψουν λιγάκι, δείξτε κατανόηση και σκεφθείτε ότι το ίδιο θα συνέβαινε αν ταξιδεύατε μόνοι σας, χωρίς να συμμετέχετε σε ομάδα/γκρουπ.

- Όλοι οι άνθρωποι στον κόσμο όπως κι εσείς εορτάζουν τις δικές τους εορτές και αργούν. Τα καταστήματα και τα κέντρα διασκέδασης παραμένουν κλειστά ιδιαίτερα Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά και ως εκ τούτου πρέπει να σκεφτείτε ότι είναι αδύνατον να ανοίξουν για εσάς.

- Μην φέρνετε τους συνταξιδιώτες σας και τον Συντονιστή του ταξιδιού σας στη δυσάρεστη θέση να σας περιμένουν στο πούλμαν, ενώ εσείς καθυστερείτε στο δωμάτιό σας ή στο εστιατόριο ή στα καταστήματα

2)Βασικές αρχές

* Μην εμπιστεύεσθε το νερό της βρύσης. Πίνετε νερό βρασμένο ή νερό που έχει καθαριστεί με χημικές ουσίες. Καλύτερα να πίνετε νερό που να γράφει ότι είναι πόσιμο. Μπορείτε να έχετε μαζί σας χάπια απολύμανσης που εξουδετερώνουν τα βακτηρίδια του νερού. Για το πλύσιμο των δοντιών μπορείτε να χρησιμοποιείτε το νερό της βρύσης μόνο όταν είναι πολύ ζεστό.

* Αποφύγετε να βάζετε παγάκια στο ποτό σας αν αμφιβάλλετε για την προέλευση του νερού από το οποίο έγινε πάγος.

* Πίνετε μόνο βρασμένο γάλα ή από σφραγισμένο μπουκάλι που γράφει ότι είναι παστεριωμένο. Μην τρώτε κρέμες και παγωτό που δεν είναι τυποποιημένο ή έχει συρρικνωθεί ή έχει παραμορφωθεί η συσκευασία του.

*Προτιμήστε τα αναψυκτικά με ανθρακικό και αποφύγετε τα αναψυκτικά από ντόπιους χυμούς φρούτων. Μην πίνετε αναψυκτικά που έχουν κρυώσει μέσα σε πάγο και νερό, γιατί το νερό αν είναι μολυσμένο μπορεί να μπει από το πώμα στο μπουκάλι.

*Αποφύγετε τις πράσινες ωμές σαλάτες. Πλένετε και καθαρίζετε μόνοι σας τα ωμά φρούτα. Αποφύγετε τα μπαγιάτικα φρούτα ή αυτά που έχει χαλάσει ο φλοιός τους.

* Τρώτε μαγειρεμένα φαγητά και κατά προτίμηση καλά βρασμένα ή ψημένα, αμέσως μετά το σερβίρισμα.

*Προσέξτε ιδιαίτερα τα ψάρια και τα κρέατα να είναι καλοψημένα.

* Μην τρώτε ωμά οστρακοειδή, γαρίδες, αυγά και ακόμα τρόφιμα που έχουν εκτεθεί στον πάγκο, κρύα επιδόρπια και μεζεδάκια σε πάρτι.- Να είστε συντηρητικοί όταν δοκιμάζετε φαγητά με έντονες τοπικές γεύσεις και μην τρώτε φαγητά που είναι εκτεθειμένα σε βιτρίνα ή δεν είναι προφυλαγμένα από την σκόνη και τις μύγες.

Γ) Κοινωνικά θέματα και Επαφές

*Να σέβεστε τα ήθη και τα έθιμα της χώρας που σας φιλοξενεί. Μην επικρίνετε καθ’ οιονδήποτε τρόπο την πολιτική που ακολουθείται, την χώρα ή τους κατοίκους της και μην προσβάλετε εθνικά ή θρησκευτικά αισθήματα.

3) Προφυλάξεις

* Πριν την αναχώρησή σας ελέγξτε το καθεστώς του προορισμού σας ως προς τα ζητήματα ασφαλείας και ως προς τους ενδεχόμενους ταξιδιωτικούς περιορισμούς.

*Μόλις φτάσετε στον προορισμό σας ζητήστε από την εθνική σας διπλωματική αρχή, τον ταξιδιωτικό σας πράκτορα, το ξενοδοχείο, την αεροπορική εταιρεία κ.ά., να σας ενημερώσουν για τρέχοντες κινδύνους και ενδεχόμενους ταξιδιωτικούς περιορισμούς.

*Αποφύγετε πάση θυσία τους κινδύνους και μην εκτίθεστε σε εκβιασμούς.

*Αποφύγετε να κάνετε οτιδήποτε θα σας καθιστούσε ευάλωτους σε εκβιασμούς. Συνιστάται συνεχής επαγρύπνηση καθώς και κάποιος βαθμός δυσπιστίας.

* Μην φωτογραφίζετε στρατιωτικές ή άλλες εγκαταστάσεις στρατηγικής σημασίας (συμπεριλαμβανομένων γεφυρών, αεροδρομίων και τρένων σε ορισμένες χώρες). Σε περίπτωση αμφιβολίας, ρωτήστε εκ των προτέρων.

* Σε περίπτωση τοπικής ή εθνικής κατάστασης ανάγκης (καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, κοινωνικές ή πολιτικές ταραχές) μείνετε στο ξενοδοχείο σας, ελάτε σε επαφή με την πρεσβεία μας και ζητήστε τη συμβουλή τους.

*Εάν έρθετε αντιμέτωποι με κλέφτη, να αποφύγετε την όποια συμπλοκή: είναι καλύτερα να δώσετε τα χρήματα και τα τιμαλφή σας χωρίς αντίσταση (ως εκ τούτου, να έχετε μαζί σας όσο το δυνατόν λιγότερα).

*Αναλογισθείτε εκ των προτέρων ποιες καταστάσεις ανάγκης θα μπορούσαν να προκύψουν και σκεφθείτε σοβαρά την εκάστοτε αντίδρασή

σας.

4) Χρήματα / Αγορές

*Να αλλάζετε χρήματα μόνο σε τράπεζες ή σε επίσημα γραφεία ανταλλαγής συναλλάγματος. Στην μαύρη αγορά κινδυνεύετε να σας δώσουν πλαστά χαρτονομίσματα ή να σας ξεγελάσουν με κάποιον τρόπο.

*Εάν τυχόν έχετε κάρτες εγγυημένης εξόφλησης επιταγών, να τις φυλάσσετε πάντοτε χωριστά από τις αντίστοιχες επιταγές.

*Ταξί. Οι ζώνες ασφαλείας, οι άδειες, τα φρένα και κυρίως τα ταξίμετρα είναι ελαττωματικά σε πολλά ταξί, ενώ κάποιοι οδηγοί βλέπουν τους τουρίστες ως εύκολη λεία.- Προτού βγείτε από το αεροδρόμιο και το ξενοδοχείο, μάθετε τη μέση της κούρσας ως το κέντρο της πόλης και μπείτε σε ταξί μόνο αφού διαπραγματευθείτε το κόστος της διαδρομής, ιδιαίτερα αν το όχημα δεν διαθέτει ταξίμετρο.-Πληρώστε μόνο αφού βγάλετε τις αποσκευές σας από το αυτοκίνητο.

*Μάθετε να προφέρετε στη τοπική γλώσσα τις λέξεις «ναι» και «όχι», «σταματήστε εδώ», «πηγαίνετε πιο αργά», «πόσα σας οφείλω».

5) Αγορές Αφορολόγητων ειδών

*Οι αφορολόγητες αγορές διέπονται από αυστηρούς κανόνες και η πώληση αφορολόγητων προϊόντων είναι περιορισμένη ανά άτομο και ταξίδι.

*Όταν ταξιδεύετε σε χώρες της Ε.Ε. έχετε κάθε δικαίωμα να εισάγετε και να εξάγετε καταναλωτικά είδη (εκτός από αυτοκίνητα), συνολικής αξίας 205,43 €, χωρίς δικαιολογητικά και μ όνο με απόδειξη αγοράς.

*Όταν ταξιδεύετε σε χώρες εκτός Ε.Ε. οι αφορολόγητες αγορές σας δεν μπορούν να ξεπεράσουν τα 170 € το άτομο.

 

στη χώρα του παραμυθιού...

 

Βενετία, Αυστριακές Άλπεις, Κάστρα Βαυαρίας

 

8ημέρες

 

innsbruck Spitalskirche zum hl. Geist

 

 

1η ημέρα: ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
Συγκέντρωση στο γραφείο μας το βράδυ και αναχώρηση για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Άφιξη και επιβίβαση στο πλοίο. Τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για Βενετία

2η ημέρα: ΒΕΝΕΤΙΑ - ΙΝΣΜΠΡΟΥΚ (360χλμ)
Άφιξη στην Βενετία και περιήγηση στην «Γαληνότατη δημοκρατία». Εκεί θα θαυμάσουμε την φημισμένη πλατειά του Άγιου Μάρκου, το παλάτι των Δόγηδων, τη σκάλα των Γιγάντων, τον πύργο του Ωρολογίου (Μαυριτανών), τη γέφυρα Ριάλτο, τη γέφυρα των Αναστεναγμών και τις παλιές φυλακές. Συνεχίζουμε για το Ίννσμπρουκ, την πανέμορφη πρωτεύουσα του Τυρόλου και πρωτεύουσα της δυναστείας των Αμψβούργων. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και πρώτη γνωριμία με την πόλη.

3η ημέρα: ΙΝΣΜΠΡΟΥΚ (Κίτσμπιχελ & Ζελ αμ Ζέε) (95χλμ Χ2)
Πρωινό και αναχώρηση για να επισκεφθούμε το χιονοδρομικό κέντρο του Κιτσμπίχελ. Θα περπατήσουμε στο υπέροχο ιστορικό κέντρο, θα θαυμάσουμε τα παλιά αρχοντικά, τα πανέμορφα σαλέ και θα απολαύσουμε τον καφέ μας σε ένα παραδοσιακό τυρολέζικο χωριό. Η συνέχεια θα μας φέρει στο Ζελ Αμ Ζέε που, κτισμένο στις όχθες της ομώνυμης λίμνης, μοιάζει με εικόνα παραμυθιού και δίκαια έχει χαρακτηριστεί ένα από τα πιο κοσμοπολιτικά θέρετρα της Ευρώπης. Επιστροφή στο Ίνσμπρουκ το απόγευμα

4η ημέρα: ΙΝΣΜΠΡΟΥΚ (Σάλτσμπουργκ & λίμνες Σαλτσκάμεργκουτ) (170χλμ Χ2)
Πρωινό και μέσα από μια παραμυθένια διαδρομή που περνάει από γραφικά χωριουδάκια όπως το Σαν Γκιλγέρτ και θαυμάσιες λίμνες όπως η Σαν Βόλφανγκ και Φούσλ θα οδηγηθούμε στο μαγευτικό Σάλτσμπουργκ. Εκεί θα έχουμε την δυνατότητα να θαυμάσουμε το εξαίσιο κάστρο, σήμα-καταθέν της πόλης, το σπίτι-μουσείο του Μότσαρτ και τον πανέμορφο καθεδρικό ναό. Χρόνος ελεύθερος στην διάθεση σας για να περπατήσετε στα γραφικά στενά της πόλης και να απολαύσετε μια ζεστή σοκολάτα. Επιστροφή στο Ίνσμπρουκ το απόγευμα.

5η ημέρα: ΙΝΣΜΠΡΟΥΚ (Κάστρα Βαυαρίας & Μόναχο) (180χλμ Χ2)
Πρωινό και πρώτος μας σταθμός η Βαυαρική πρωτεύουσα, το Μόναχο. Θα θαυμάσουμε την κεντρική πλατεία Μάριενπλατς με το παλαιό δημαρχείο, την εκκλησία του Αγίου Πέτρου, και την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη Νέπομουκ. Συνεχίζουμε την πλατεία Μαξιμιλιανού Ιωσήφ, του πρώτου βασιλιά της Βαυαρίας και τα γραφικά κτίρια που την περιτριγυρίζουν. Επόμενος μας σταθμός, το κάστρο «του τρελού» (Neuschwastein) το πιο διάσημο αλλά και το ποιο εντυπωσιακό από όλα τα κάστρα στην Ευρώπη. Αφού περιηγηθούμε στην παραμυθένιας ομορφιάς περιοχή, επιστρέφουμε στο Ίνσμπρουκ το απόγευμα.

6η ημέρα: ΙΝΣΜΠΡΟΥΚ – ΛΙΜΝΗ ΓΚΑΡΝΤΑ ΒΕΡΟΝΑ (250χλμ)
Πρωινό και αναχώρηση. Αφού διασχίσουμε μια πανέμορφη δοιαδρομή που περνάει από την λίμνη Γκάρντα, καταλήγουμε στην πόλη «των αιώνιων ερωτευμένων», την πανέμορφη και γραφική Βερόνα, όπου θα θαυμάσουμε τη Ρωμαϊκή Αρένα, τις όμορφες πλατείες Ντέλε Έρμπε και Ντέι Σινιόρι, που περιβάλλονται από άριστα διατηρημένα μεσαιωνικά κτίρια και, βέβαια, το αρχοντικό των Καπουλέτων με το θρυλικό μπαλκόνι της Ιουλιέτας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και χρόνος ελεύθερος.

7η ημέρα: ΒΕΡΟΝΑ - ΑΝΚΟΝΑ - ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ (340χλμ)
Πρωινό και αναχώρηση για το λιμάνι της Ανκόνας . Άφιξη, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για Ηγουμενίτσα

8η ημέρα: ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Άφιξη στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και επιβίβαση στο λεωφορείο μας. Με τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις άφιξη στην πόλη μας το απόγευμα

 

Σημείωση : οι ξεναγήσεις, εκδρομές και περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και υπάρχει περίπτωση να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εκδρομέων

 

Τιμές και Χρεώσεις

Ενήλικες

459 €

Παιδί 2-12 ετών

409 €

Επιβάρυνση Μονόκλινου

130 €

Διαμονή

Σε ξενοδοχεία 4*

Διατροφή

Ημιδιατροφή

Παρατηρήσεις

Check point και δημοτικοί φόροι 49 €

Αναχωρήσεις

21/12 & 28/12/2017

 

Περιλαμβάνονται:

- Μετακινήσεις και περιηγήσεις όπως στο πρόγραμμα
- Διαμονή σε ξενοδοχεία 4*
- Διατροφή (αναφέρεται στον αναλυτικό τιμοκατάλογο)
- Συνοδός του γραφείου
- Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται

- Είσοδοι μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, δημοτικοί φόροι, check point και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό

 

 

 


 
.

 

 

 

 

 


top

 special offer xmas 2017

 

 

SlideBar